ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ

Η Βίλα Ιουλία βρίσκεται στο μεσαιωνικό χωριό του Πύργου, στην καρδιά του νησιού της Σαντορίνης.

Η βίλα διαθέτει πανοραμική θέα στονότιο μισό του νησιού. Είναι εύκολα προσβάσιμη από το κεντρικό λιμάνι του Αθηνιού ή τη μαρίνα της Βλυχάδας, καθώς και το αεροδρόμιο του νησιού (JTR).

Η βίλα βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την κεντρική πλατεία του Πύργου και έχει εύκολη και δωρεάν πρόσβαση στο χώρο στάθμευσης.

Οι μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο ή το λιμάνι συμπεριλαμβάνονται στο κόστος των κρατήσεών σας στην Βίλα.

Ελπίζουμε με αυτόν τον τρόπο ότι και η άφιξη και η αναχώρησή σας θα είναι ευχάριστες.

ΠΥΡΓΟΣ

Ήταν η πρωτεύουσα του νησιού μετά την καταστροφή του Σκάρου και μέχρι την μεταφορά της πρωτεύουσας στα Φηρά στις αρχές του 19ου αιώνα.
Έχετε τη μοναδική ευκαιρία να περπατήσετε μέσα από έναν λαβύρινθο από στενά δρομάκια και να δείτε τα ερείπια του ενετικού κάστρου που στεφανώνουν το χωριό. Μέσα στο κάστρο (Καστέλι) θα βρείτε την εκκλησία Θεοτοκάκι που χρονολογείται από τον 10ο αιώνα μ.Χ. και την εκκλησία αφιερωμένη στην Παναγία, καθώς και ένα εκκλησιαστικό μουσείο.

Η προνομιακή τοποθεσία του χωριού προσφέρει αμφιθεατρική θέα σε ολόκληρο το νησί η οποία γίνεται πιο εκπληκτική κατά το ηλιοβασίλεμα στο κυκλαδίτικο αρχιπέλαγος.

Το χωριό του Πύργου είναι ζωντανό όλο το χρόνο. Θα βρείτε μερικά αξιόλογα εστιατόρια στο χωριό, όπως η Ταβέρνα Πύργος και το εστιατόριο του Γιώργου Χατζηγιαννάκη Selene. Μια σειρά από τοπικά εστιατόρια είναι επίσης στη διάθεσή σας για να απολαύσετε τοπικές νοστιμιές και ποιοτικό φαγητό, όπως τα: Καλλίστη, CavaAlta, Μύθος και το Rosemary . Στον Πύργο θα βρείτε πολλά γραφικά καφενεία όπως το Μπρούσκο, Johnniecafe, το Καντούνι, Μύλος καφέ και το παγκοσμίως γνωστό Franco'sστο ψηλότερο σημείο των ερειπίων του μεσαιωνικού κάστρου. Περπατώντας δίπλα από τους ασβεστωμένους τοίχους με τα έντονα χρώματα των θυρών, έχετε την δυνατότητα να περάσετε από μια σειρά καταστημάτων με σουβενίρ ή από ένα τοπικό λαογραφικό μουσείο.

Το χωριό του Πύργου είναι γνωστό για το κρασί που παράγουν οι αγρότες του, που εξηγεί την παρουσία καλών οινοποιείων, όπως SantoWines, Βενετσάνος και Χατζηδάκη σε κοντινή απόσταση. Στο SantoWines και το Βενετσάνο μπορείτε να ανακαλύψετε τον τοπικό αμπελώνα και να απολαύσετε ντόπιο κρασί, με θέα τη μεγαλύτερη καλντέρα στον κόσμο.
Τα κοντινά αξιοθέατα περιλαμβάνουν το Μοναστήρι του Προφήτη Ηλία στην ψηλότερη κορυφή του νησιού με μια σημαντική συλλογή από θρησκευτικά αντικείμενα και καταπληκτική θέα της Σαντορίνης και του Αιγαίου.

pyrgos_IMG_7831monolithos_CF056714ifestia 2016 2horsesIMG_7224 1 (1)fine art 2_1175antonis eleftherakis0059antonis eleftherakis0058antonis eleftherakis0056antonis eleftherakis0055antonis eleftherakis0046antonis eleftherakis0042antonis eleftherakis0040antonis eleftherakis0038antonis eleftherakis0037antonis eleftherakis0035antonis eleftherakis0033antonis eleftherakis0032antonis eleftherakis0030antonis eleftherakis0029antonis eleftherakis0028antonis eleftherakis0025antonis eleftherakis0016antonis eleftherakis0015antonis eleftherakis0011antonis eleftherakis0010antonis eleftherakis0006antonis eleftherakis0005antonis eleftherakis0002antonis eleftherakis0001panoramic_703bakrotiri_WestHouse005-006001-002

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

Το σύγχρονο νησί της Σαντορίνης (Θήρα) βρίσκεται στο αρχιπέλαγος των Κυκλάδων στο νότιο τμήμα του Αιγαίου Πελάγους. Η Σαντορίνη έχει σχηματιστεί από σχεδόν δύο εκατομμυρίων χρόνων ηφαιστειακή δραστηριότητα που έχει δημιουργήσει τα μοναδικά στρώματα φυσικής ομορφιάς.Το νησί έχει πλούσια αρχαιολογική και γεωλογική ιστορία που είναι εμφανής σε όλο το τοπίο, καθώς και στα διάφορα ενδιαφέροντα αρχαιολογικά μνημεία και μουσεία.

Είτε προτιμάτε ένα χαλαρωτικό ταξίδι στις Κυκλάδες ή ένα πιο περιπετειώδες ταξίδι στο Αιγαίο, η Σαντορίνη δεν θα σας απογοητεύσει. Μπορείτε να κάνετε πολλά ψώνια με μια βόλτα μέσα από τα διάφορα χωριά απολαμβάνοντας τα μοναδικά χαρακτηριστικά που καθορίζουν το καθένα από αυτά. Υπάρχει πάντα ένα μέρος για να ξεκουραστείτε, να απολαύσετε τη θέα και να πιείτε ένα δροσιστικό ποτό.

antonis eleftherakis0059antonis eleftherakis0046antonis eleftherakis0040antonis eleftherakis0038antonis eleftherakis0016antonis eleftherakis0011